Jobbik: kötelességünk a lengyel-magyar barátság megőrzése, ápolása

Ma kilencedik alkalommal ünnepeljük a lengyel–magyar barátság napját, melynek célja, hogy emlékeztessen a két nemzet között ezer éve fennálló, a világtörténelemben szinte példátlan rokonszenvre.

A politikus azt vallja, hogy a lengyelek és a magyarok barátsága egy olyan erős és szétszakíthatatlan kapocs, melyet nem csak lehetőségünk, de kötelességünk is a jövő számára megőrizni. Emlékeztetett továbbá arra, hogy ezt a barátságot nem tudta megtörni sem háborús veszedelem, sem a XX. század egymással ellentétes szövetségi oldalakra sodró éveinek borzalmai, sem a kommunizmus. A Jobbik nem kíván engedni azon politikai dilettantizmusnak sem, amely a két nép szövetségét egyszerű pártkapcsolatokká silányítaná.

Örömmel gondolva március 23-ra és tisztelettel adózva a két nemzet legendás öröksége előtt, Mirkóczki Ádám felhívta a figyelmet arra, hogy a lengyelek és magyarok szövetsége nem csak évente egy napon, hanem mindig, mindenhol és mindenkoron létezik. Ezért fontos, hogy az ünnepnap elmúltával, az év többi napján is ápoljuk és gondozzuk kapcsolatainkat, hiszen csak így tehetjük élővé és újabb ezer évre tartóssá a minket összefűző köteléket!