Önálló Környezetvédelmi Minisztérium felállítását követeli a Jobbik

Önálló Környezetvédelmi Minisztérium felállítását követeli a Jobbik

Online sajtótájékoztatót tartott Nunkovics Tibor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, valamint Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, ahol önálló Környezetvédelmi Minisztérium felállítását követelték a kormánytól.

Nunkovics Tibor kiemelte, hogy az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett arra a Jobbik, hogy Magyarországon a megújuló energiaforrások legyenek elérhetőek a lakosság minden szegmensében, azonban ez a fideszes kétharmad miatt eddig nem sikerült maradéktalanul. Emellett pedig már szintén régóta követeli a párt, hogy újra legyen egy önálló zöld tárca, amelyet éppen a Fidesz szüntetett meg.

Nem mindegy, hogy milyen környezetet hagyunk az utókornak, nem mindegy, hogy milyen példát mutatunk nekik

- emelte ki a Jobbik országgyűlési képviselője.

Keresztesy Gergő elmondta, hogy a globális klímaválság hatásai alól Magyarország sem tudja kivonni magát, így a Jobbik Ifjúsági Tagozata is határozottan az önálló környezetvédelmi tárca felállítása mellett foglal állást. A különleges magyar természeti kincseket védelmezni és fenntartani a kormányhivatalokból nem lehet, hiszen ha nincs egy független hang, amely emellett szólalna fel, akkor mindig a gazdasági érdekek fognak elsőbbséget élvezni.

Emellett szükség van még egy független, erős környezetvédelmi hatóságra, illetve a szennyező elvének bevezetésére Magyarországon is

- mondta Keresztesy Gergő.

Ez utóbbi azokat a globális multikat érintené, amelyek az ökológiai lábnyomot tekintve a legnagyobb szennyezők között vannak és stratégiai partnerszerződéseken keresztül komoly adókedvezményeket kapnak hazánkban. Ezeket az adókedvezményeket kellene csökkenteni és az ebből befolyó bevételeket teljes egészében a környezetvédelemre fordítani - zárta a sajtótájékoztatót a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke.