Jobbik: Orbán és Lázár tárja fel, hogy milyen bűncselekményekről tudnak

Apáti Istán követeli a „földmutyi 2.0-ás verziójának" a leállítását. Magyar Zoltán a legfőbb ügyészhez fordul Lázár beismerő vallomása miatt.

Lázár János az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának keddi ülésén az állami tulajdonban lévő termőföldek magántulajdonba adásával összefüggésben azt mondta:

„Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektáron elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét.”

Apáti István a miniszter szavaira reagálva „elég sajátos gengszterlogikának” nevezte, hogy úgy akadályozzák meg a lopást, hogy „rablást hajtanak végre”. Emellett ellentmondásosnak tartotta, hogy amíg a közművagyon államosításakor a kormányzat azt a logikát követi, hogy az állam a jó gazda, addig 380 ezer hektárnyi föld „elkótyavetyélésénél” már úgy gondolják, hogy ugyanez az állam nem megfelelő tulajdonos.

Apáti István közölte, a miniszter mondataiból az is következik, hogy a felelősségre vonást most már nem kerülhetik el az érintettek és ideje lenne, hogy Orbán Viktor és Lázár János konkrét számokkal, nevekkel, tényekkel álljon elő a nyilvánosság elé, és tárják fel azokat a bűncselekményeket, amikről még tudomásuk van. A jobbikos politikus továbbá azt követelte, hogy állítsák le a termőföldek magántulajdonba adását, a „földmutyi 2.0-ás verzióját”.

Apáti megjegyezte: semmiben nem különbözik a Fidesz és az MSZP, „az egyik többet lop mint a másik, ha lehetőségük nyílik rá”.

Az Alfahír megkereste az ügyben Magyar Zoltánt, a Jobbik agrárpolitikusát, aki közölte, hogy a legfőbb ügyészhez fordul Lázár János beismerő vallomása miatt.

„A Jobbik azt várja el az ügyészségtől, hogy tárja fel a bűncselekmény elkövetésére utaló körülményeket hivatalból eljárva, és a nyomozás befejezését követően emeljen vádat az elkövetőkkel szemben”

- mondta az Alfahírnek Magyar Zoltán.