Nyaralás előtt kormánypárti politikusok még elutasították a betelepítést kizáró módosítást

118 nem, 26 igen és 1 tartózkodás mellett lesöpörték a jobbikos alaptörvény-módosítást.

Az Országgyűlés fideszes többsége 118 nem, 26 igen és 1 tartózkodás mellett lesöpörte a jobbikos alaptörvény-módosítást. A legerősebb ellenzéki párt javaslatának célja az volt, hogy az alaptörvényben is jelenjen meg, hogy Magyarország nem fogad be se szegény, sem pedig gazdag migránsokat, illetőleg hogy az Orbán-kormány ne elégedjen meg a félmegoldással, zárja be a kötvénybiznisz jelentette kiskaput.

Az utóbbira azonban most sem volt hajlandó a Fidesz-KDNP, és bár nem valószínű, hogy a kormánypártok képviselői részesednének Rogán Antal üzletéből, azonban mégis megvédték azt - és az offshore cégek milliárdos bevételeit is.

A Fidesz a kötvénybiznisz hasznát privatizálta, a terrorveszélyt a társadalomra hagyta

A Parlament Igazságügyi Bizottsága ma egy meglehetősen paprikás hangulatú ülésen tárgyalta a Jobbik által ismét benyújtott alaptörvény-módosításának parlamenti tárgysorozatba vételét. A legerősebb ellenzéki párt által kezdeményezett alkotmánymódosítás lényege ismét az volt, hogy megakadályozza a külföldi állampolgárok Magyarországra való betelepítését, akár uniós kvóták, akár a Fidesz letelepedési kötvényei révén.

Fontos megjegyezni, hogy a kötvénybizniszt tavasszal csak felfüggesztette az Orbán-kormány, azt bármikor újra kezdhetik. Hogy még számolnak a programmal, jól jelzi, hogy szerdán érkezett haza Habony Árpád a távol-keleti útjáról, amely során egyeztetett a kötvényekről is.