A Jobbik feljelentése nyomán elindult a Borkai Zsolt elleni nyomozás

A Jobbik feljelentése nyomán elindult a Borkai Zsolt elleni nyomozás

Legalábbis erre lehet következtetni a szerkesztőségünk birtokába került dokumentumból. Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának határozata kimondja, hogy

a hivatali visszaélés gyanúja miatt folytatott eljárásából a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kérte önmaga kizárását.

Csizmadia Gábor dandártábornok, megyei főkapitány döntését az ilyenkor szokásosnak mondható eljárás része: az orgiázó, ex-fideszes győri polgármesteréhez hasonló ügyekben az érintett megyei hatóságok ugyanis általában kivonatják magukat az eljárásból, hogy még csak az elfogultság látszata se állhasson fenn.

A határozat indoklásában szerepel is, hogy a megyei főkapitány Borkai Zsolttal "beosztásából eredően napi munkakapcsolatban van".

Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő október 8-án jelentette be, hogy pártja nevében feljelentést tesz a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségnél Borkai Zsolt ellen

szexuális kényszerítés, hivatali visszaélés és kábítószer birtoklása miatt.

Október 9-én a honatya azt is bejelentette, hogy a Jobbik a horvát hatóságoknál is kezdeményezi a nyomozás megindítását.