A Fidesz csak a szavazatukra hajt, pedig az időseknek nem könyöradomány kell

Varga-Damm Andrea bejelentette: kész a Jobbik nyugdíjas programja.

"Sajnálatos, hogy a kormányzópártok ettől is távol maradtak, mert ők úgy érzik, hogy a nyugdíjasok életét megoldják Erzsébet Utalvány könyöradományokkal, és kizárólag a választások közeledte miatt, nevetséges nyugdíjprémiumokkal"

- mondta Varga-Damm Andrea, aki szerint az időseknek megalázó szavazatvásárlási kísérletek helyett inkább olyan nyugdíjra lenne szükségük, amiből tisztességesen meg tudnak élni.

A képviselőjelölt kifejtette, hogy a Jobbik nyugdíjas programja szinte teljes egészében egyezik a Nyugdíjas Parlament által vázolt elképzelésekkel, ez alól csupán

  • a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetősége, és
  • a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetősége

voltak kivételek, melyeket a Jobbik kormányra kerülve szeretne megvalósítani.

Varga-Damm kiemelte:

ma még mindig 600 ezer nyugdíjas él a létminimum alatt, közülük is százezerre tehető azok száma, akik kénytelenek kevesebb, mint havi 50 ezer forintból tengődni.

"A Jobbik a nyugdíjasokat érintő választási és kormányprogramjával is elkészült"

- jelentette be a jelölt, majd hozzátette: az elkövetkezendő hónapokban elemről elemre mutatják majd be a nyugdíjas választóknak, milyen jövőt képzel el számukra a vezető ellenzéki erő.

Varga-Damm Andrea szerint a nyugdíjasokat érintő jelenlegi szabályozás igazságtalan és semmibe veszi az évtizedes munkaviszonyokat, ehelyett az utolsó pár aktív év jövedelmi szintej határozza meg az öregkori juttatások mértékét.

Emlékeztetett: a Jobbik programjának továbbra is egyik központi eleme, hogy megteremtsék annak lehetőségét, hogy a dolgozó állampolgárok adójukból nyugdíjprémiummal támogathassák szépkorú szüleiket.

"Aki több gyermeket hozott a világra, aki több alkotó embert adott hazánknak, az az ő jövedelmükből is juthasson nyugdíját kiegészítő összeghez"

- fogalmazott Varga-Damm, aki biztosította az időseket, hogy a Jobbik ugyanúgy becsüli őket, és fontosnak tartja munkájukat, aktivitásukat, szeretetüket, mint a társdalom bármely tagja. Felhívta a figyelmet, hogy amíg előfordulhat olyan, hogy egy nyugdíjas halálra fagy saját lakásában, addig egy politikus sem fordulhat el ettől a társadalmi csoporttól.

[video: https://www.youtube.com/watch?v=jxJzX7sH9j4]

Megszüntetnék az igazságtalan nyugdíjemelések rendszerét

Karácsony Mihály, a dokumentum elfogadását kezdeményező Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete elnöke az aláírását megelőzően az idősek méltósága megőrzésével és kiszolgáltatottságuk csökkentésének fontosságával indokolta a minimumprogramot. Elmondta, a programról szeptemberben kezdődtek az egyeztetések és végül 11 párt vállalta, hogy megpróbálja összehangolni az idősek érdekében fontosnak tartott intézkedéseit.