A kormány rossz úton jár a bevándorlás kapcsán

A kormánynak lépnie kell, de nem abba az irányba, amerre elindult, közölte sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke ezekről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt, miután egyeztetett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékeseivel.

Egyértelműnek nevezte, hogy a kormánynak lépnie kell, de nem abba az irányba, amerre elindult. Erre példaként hozta a körmendi és a szentgotthárdi befogadó állomások előkészítését és a kiskunhalasi, őrizetesek elhelyezésére szolgáló intézmény kapacitásának bővítését.

A jobbikos politikus azt kérte: a kormány haladéktalanul fogadja el a pártja által javasolt alaptörvény-módosítást, a kvótáról szóló népszavazási kérdést pedig terjessze ki a kvóta "minden mutációjára" és a visszatoloncolásokra.

Magyarország - a brüsszeli tragikus események fényében különösen - nem ér rá "több hónapos szakjogászi tötymörgésre" - jelentette ki, hozzátéve: haladéktalanul hozzá kell kezdeni egy legalább nyolcezer fős, önálló határőrség felállításához.