Biden szerint Trump elrabolná a választást

Biden szerint Trump elrabolná a választást
Elképzelhető, hogy Donald Trump amerikai elnök nem fogja elismerni a novemberi választás eredményét, amennyiben nem ő nyer, és nem akarja majd átadni a hatalmat

- vélekedett Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje.

"A legnagyobb aggodalmam, hogy az elnök megpróbálja elrabolni ezt a választást"

- fogalmazott a 77 éves politikus, azt nem fejtette ki azonban, hogy mégis mire alapozza ezt a feltevését.

Biden egy szerda éjszakai szórakoztató műsorban elmondta, biztos benne, hogy a hadsereg közbelépne, ha Trump nem fogadná el a választási vereséget, különösen az után, hogy az utóbbi napokban több visszavonult katonai vezető is bírálta az elnök intézkedéseit és kijelentéseit a jelenleg zajló tüntetésekkel kapcsolatban.

"Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy gyorsan ki fogják kísérni őt a Fehér Házból"

- fogalmazott.

A demokrata jelölt kitért arra, hogy Donald Trump ellenzi a levélben szavazást, s azt sugalmazta, hogy a republikánusok megpróbálják majd akadályozni a voksolást. Hangsúlyozta, hogy a Demokrata Párt jogászokat fog küldeni a választóhelyiségekbe annak ellenőrzésére, hogy a republikánusok ne próbálják megakadályozni a voksolást.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) nemrég külön műsort szentelt a levélszavazásnak, amelyben szakértők elismerték, hogy az ilyen jellegű voksolásnál nagyobb az esély a csalásra, mint a "hagyományos", azaz az urnáknál vagy az elektronikus szavazógépeknél személyesen leadott voksok esetében. A Politico című lap csütörtökön szintén megerősítette ezt az álláspontot.

A televíziós szereplés után elemzők megjegyezték: nem ez volt az első alkalom, hogy Biden azt emlegette, a jelenlegi elnök szerinte elcsalná a választásokat.

Sem Donald Trump, sem a választási kampánytörzse nem kommentálta eddig Biden televíziós szereplését.

(MTI)