Jogerős: hazudott az ATV Juhász Oszkárról

"Számomra ez erkölcsi elégtétel, győzött az igazság"

- így kommentálta a döntést portálunknak Juhász Oszkár, aki örült, hogy a bíróság tisztára mosta becsületét.

Dr. Kummer Ákos, az egykori polgármester jogi képviselője elmondta, hogy az Ítélőtábla döntése végre egyértelműen bizonyítja, hogy védence sosem műveltette közmunkásokkal a földjeit, és az ATV valótlanságokat közölt Juhászról 2012-ben.

"Ahol a közmunka program zajlott, ott Juhász Oszkárnak már évek óta nem voltak földjei"

- nyilatkozta Kummer, majd hozzátette:

"Legyünk jóhiszeműek, és mondjuk azt, hogy a csatorna munkatársai nem végeztek elég alapos utánajárást, hanem mendemondákat hoztak le tényként."

A jogász szerint a másik lehetőség az, hogy az ATV eleve azzal a prekoncepcióval érkezett Gyöngyöspatára, hogy ott Juhász Oszkár földjein dolgozó közmunkásokat fognak találni és ezt akarták mindenáron végigvinni.

A mostani ítélet azonban egyértelműen cáfolta a csatorna állításait, sőt, bocsánatkérésre és többszázezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte az ATV-t.

Bírósági ítélet: hazudott a Hitgyülis Atv Juhász Oszkárról

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki elsőfokú, még nem jogerős ítéletében megállapította a jogsértés tényét, és az elmarasztalt Atv-t helyreigazításra kötelezte. A csatorna valótlanul állította 2012 májusában, hogy Juhász Oszkár telkén közmunkások dolgoztak volna. Valószínűleg mindkét fél fellebbez az ítélettel szemben, a folytatás áprilisban(!) várható.