Jobbik: Dudás Róbert az üzemanyagokra kivetett adó csökkentését sürgette

Jobbik: Dudás Róbert az üzemanyagokra kivetett adó csökkentését sürgette

A mai napon olyan mértékű áremelést hajtottak végre, amire még nem volt példa. Elértük, hogy több mint 80 forintba kerül a gázolaj, amit minden egyes teherautó használ amikor a termékeket szállítja a boltokba

- hívta fel a figyelmet Dudás Róbert.

A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, hogy ha az üzemanyag drágul, akkor minden drágul ezért

az üzemanyagokra kivetett adó csökkentését sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbikos országgyűlési képviselő elmondta, addig kezdeményezik újra és újra az üzemanyag áfájának és jövedéki adójának mérséklésére vonatkozó országgyűlési határozati javaslat elfogadását, amíg a kormányoldal nem változtat jelenlegi, elutasító magatartásán ebben a kérdésben.    

Azzal lehetnénk elégedettek, ha az üzemanyagok általános forgalmi adóját a jelenlegi 27-ről 5 százalékra mérsékelnék, így 150-160 forinttal lehetne csökkenteni a literenkénti árat.

Dudás Róbert elismerte, hogy egy ilyen döntéshez az Európai Bizottsággal is egyezségre kellene jutnia a kormányzatnak, de mint fogalmazott,

ez az a terület, ami egy igazi szabadságharc lehet: hogy csökkentsék a kivetett adókat! Tudom én nagyon jól hogy a kormánynak a magas árak jók, mivel azok növelik a költségvetés áfa-bevételeit.

Dudás Róbert jelezte, az ársapka alól a lakosságon kívül mára szinte mindenki kikerült ami nagyon nehéz helyzetbe hozta a vállalkozásokat és az önkormányzatokat aminek eredménye az egyre magasabb költségek és árak.

Így ma Magyarországon nincs olyan termelő, olyan vállalkozó, akinek a terhei ne nőttek volna drasztikusan.

A Jobbik képviselője szerint lehetne erre forrás, csak nem kellett volna megvásárolni a többszáz milliárdért a veszteséges Vodafone-t és nem kellene napnál is világosabb kérdésekkel telitűzdelt nemzeti konzultációra sem elkölteni több tízmilliárdot.

A lengyelek meglépik azt, amihez Orbánék gyávák: csökkentik az üzemanyag áfáját

A jövő héten a lengyel kormány új antiinflációs programot jelent be, amelynek egyik fő eleme az üzemanyagok áfájának csökkentése lesz - idézi a G7 gazdasági szakportál Mateusz Morawiecki kormányfő Interiának adott nyilatkozatát (a jövő héten a kormány új antiinflációs programot jelent be, amelynek egyik fő eleme az üzemanyagok áfájának csökkentése lesz).