Kocsis Máté is túlzásba vitte a helyi lapban való szereplést

20-ból 25 oldalon szerepel a józsefvárosi újságban.

Kocsis látható

  • kézfogás,
  • beszédmondás,
  • sajtótájékoztató és
  • díjátadás közben is.

Ellenzéki jelöltekről ezzel szemben a lap egy szót sem ejt, csak Orbán Viktor szerepel az újságban. A Momentum kifogása szerint az önkormányzati lap nem kampányolhat közpénzből kizárólag egy jelölt mellett, ezért a jogsértés megállapításán túl bírság kiszabását és azt is kéri a párt, hogy a következő lapszámban kötelezően jelenjen meg, hogy megsértették a törvényt.

A helyi lapoknál bevett szokássá vált, hogy a kampányban kizálólag a fideszes jelölteket szerepeltetik. Orosházán a jobbik jelöltje, Szabó Ervin élt kifogással a választási bizottságnál, mert kizárólag a fideszes Simonka Györgynek engedett teret az önkormányzati lap, a Csepeli Hírmondót pedig a Kúria tiltotta el a további jogsértésektől, mert túlzásba vitte Németh Szilárd sztárolását.

Pofára esett a Németh Szilárdot istenítő csepeli önkormányzati lap

Az adófizetők pénzéből fenntartott önkormányzati lapban Németh Szilárdnak saját receptrovata volt, miközben az ellenzéki képviselőkről csak gyalázkodások jelentek meg. Az egyik résznél megszámoltuk: 18 tartalmi oldalból 18 Fidesz-propaganda volt. Bár a polgármester fideszes, a választókerület országgyűlési képviselője Szabó Szabolcs, az Együtt párt politikusa.