Korlátozzák az országon keresztülhaladó kamionok mozgását

Korlátozzák az országon keresztülhaladó kamionok mozgását

A Magyarországot átszelő, a szomszédos országokba irányuló kamionoknak áruforgalmi folyosókat jelöltek ki. Erről a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszélt a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén.

Menczer Tamás szerint ez a gyakorlatban úgy fog kinézni, hogy miután a kamion belép az országba, csak kijelölt útvonalon haladhat és kijelölt benzinkútnál tankolhat, majd a szintén kijelölt határállomáson hagyhatja el Magyarország területét Szerbia, Ukrajna és Románia felé. Hasonló korlátozás bevezetését egy hete javasolta az operatív törzsnek a Jobbik.

Tranzitfolyosót javasol az operatív törzsnek a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke

A Nyugat-Európából hazafelé tartó kelet-európai vendégmunkások számára egy tranzitfolyosó megnyitását javasolta az operatív törzsnek Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke. A konzervatív politikus, aki kezdeményezését a Facebookon is közzétette, azt javasolta, hogy az autópályákról ne engedjék le az átmenő forgalmat, aki nem autópályán lép be, azt megállás nélkül tereljék rá fel mihamarabb!

A nemzetközi közúti, vasúti és légi személyforgalmat felfüggesztették, de a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret nem zárták le, a magyar állampolgárok hazajöhetnek. Változatlanul érvényben van az a rendelkezés, hogy annak, aki Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából, Izraelből, Iránból érkezik, kéthetes hatóságilag elrendelt otthoni karanténba kell vonulnia.