Káoszt hozott a bevándorlás - lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter

Lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter, Orbán Viktor Simicskó Istvánt választotta helyette.

A tájékoztatás szerint hétfőn ülésezett a kormány nemzetbiztonsági kabinetje, ahol áttekintették
  • az illegális bevándorlással kapcsolatos helyzetet,
  • ezen belül beszámolót hallgattak meg a magyar-szerb határon épülő ideiglenes biztonsági határzár készültségi állapotáról. 
A kabinet ülését követően Hende Csaba honvédelmi miniszter benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek, amelyet Orbán Viktor elfogadott.
 
A kormányfő ezek után felkérte Simicskó Istvánt a honvédelmi miniszteri feladatok ellátására.

Jobbik: ez a kormányválság jele

A Jobbik haladéktalanul választ vár arra, hogy ilyen kritikus helyzetben, mikor történelmi nyomás alatt állnak a magyar határok, illetve amikor a honvédség bevetéséről szóló jogszabálytervezet az Országgyűlés előtt fekszik, miért mond le a honvédelmi miniszter - írta hétfő esti közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság tagja.
A nemzeti párt szerint további nyugtalanságra és aggályokra ad okot, hogy az országot sújtó ilyen helyzetben kormányválság alakul ki.
Az ugyanis, amikor ilyen kritikus helyzetbe kerül hazánk, és jól látható, hogy a kormányban sincs közös nevező a határok védelmének kérdésében, egyértelműen a kormányválság jele.
 
Ezért - tette hozzá - a Jobbik haladéktalanul részletes tájékoztatást vár Hende Csaba lemondásának valódi okairól, hogy az ország védelme érdekében a legfelelősebb és leghatékonyabb álláspontot alakíthassunk ki.