400 milliós plusz támogatást szavaztak meg Karácsonyék a fővárosi fenntartású szociális intézményeknek

400 milliós plusz támogatást szavaztak meg Karácsonyék a fővárosi fenntartású szociális intézményeknek

A koronavírus-járvány második hullámára való felkészülés jegyében a fővárosi fenntartású idősotthonok és a hajléktalanellátó intézmények 373,5 millió forintos többlettámogatásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén. A Karácsony Gergely főpolgármester jegyezte előterjesztést egyhangúlag támogatták a képviselők.

A fővárosi önkormányzat fenntartásában összesen 11 idősotthon működik 28 telephellyel. A bentlakásos szakosított ellátás biztosítására 3925 engedélyezett férőhely áll rendelkezésre.

Az elfogadott előterjesztésből kiderül, hogy a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei naponta csaknem háromezer hajléktalan embernek nyújt szociális szolgáltatásokat. Közülük mintegy kétezer ember számára biztosítanak lakhatási lehetőséget éjjeli menedékhelyeken és átmeneti szállásokon, valamint a családok átmeneti otthonában.

A járvány kezdete óta 142-en hunytak el idősotthonok lakói közül a vírus következtében. A 142 elhunytból 99 fő Budapesten található idősotthonban hunyt el, közülük 87 fő Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonban, 43-an vidéki idősotthonokban.

Mint megírtuk, a mai napon 91 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, az aktív fertőzöttek száma pedig újra ezer fő felé emelkedett.

(24.hu)