"Az LMP és a Jobbik szavazói nélkül biztosan nem lehet győzni Budapesten"

"Az LMP és a Jobbik szavazói nélkül biztosan nem lehet győzni Budapesten"

Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt otthagyta Karácsony Gergely előválasztási tárgyalóasztalát, miután az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum felrúgta a korábbi megállapodást és szombaton a Jobbik és az LMP nélkül nevezett meg 23 polgármesterjelöltet.

A hírre reagálva Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke az elmúlt napok eseményeit az Alfahírnek úgy értékelte, hogy a szocialisták láthatóan sem az előválasztást, sem a teljes ellenzéki összefogást nem gondolták komolyan.

"Amit az MSZP, a DK és a Momentum most művel, az politikai öngyilkosság, az LMP és a Jobbik szavazói nélkül biztosan nem lehet győzni Budapesten"

- jelentette ki a jobbikos képviselő.

Bencsik János szerint az óbaloldali pártok nem Tarlós Istvánt és a Fideszt akarják leváltani, hanem a biztos második hellyel megelégedve bebetonozni saját politikai túlélésüket.

"A Jobbik és az LMP a tavalyi országgyűlési választáson a budapesti szavazatok 24 százalékát kapta, vagyis 10 ellenzéki voksból 4-et. Ha valaki ennyire nem érti a választási matekot, az nemcsak korrupt, hanem politikailag alkalmatlan is"

- összegezte a párt fővárosi elnöke.