Karácsony Gergely: titkosszolgálati eszközökkel, manipulált hangfelvétellel akarnak megfélemlíteni

Karácsony Gergely: titkosszolgálati eszközökkel, manipulált hangfelvétellel akarnak megfélemlíteni

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Facebook-oldalán reagált a ma reggel kiszivárgott hangfelvételre, amelyen többek között arról beszél, hogy ha visszamegy Zuglóba, akkor elássák. A Párbeszéd politikusa azt is elárulta, a XIV. kerületi MSZP-vel nem egyszerű a viszonya. Sőt, Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő még meg is fenyegette őt és a családját. 

Szerinte azért jó választás Horváth Csaba Zuglóba, mert féken tartja majd a helyi szocialistákat:

"A Horváth Csaba nehéz falat, ő egy szikla, ebben a konstrukcióban jobb mint a Tüttő Kata, vagy bárki. (…) Igazából ott a helyi szocikon való kontroll csak egy MSZP-s politikus tudja jelenleg megcsinálni. Ez a helyzet. Ennek az alternatívája, hogy egy egyébként sokkal jobb renoméjú, mondjuk, kirúgott iskolaigazgató, akit a szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. A Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni. Én ebből a szempontból kurva kínosan látom, tehát ez kifelé nyilván nagyon ciki. Ma azt gondolom, hogy akarunk a kerületi megállapodásban előrelépést csinálni, akkor szerintem én még nem játszottam ki a kártyáimat. Csak azt kellene látnom, hogy van-e olyan konstrukció, ami ténylegesen működik. Ez nem úgy van, hogy az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy helyretegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni."

Tüttő Kata viszont ügyesebben taktikázott:

"A Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél."

A kiszivárgott felvételek először szerda este a Herbal Reality YouTube-csatornáján jelent meg, amit azóta töröltek már, a 24.hu viszont lementette az erősen megvágott anyagot. Karácsony Gergely a portálnak úgy fogalmazott, a felvétel arról tanúskodik, hogy csuklyás emberek után a Fidesz „titkosszolgálati módszereket” is bevet a kampányban. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt azt nem tudta rekonstruálni, hogy pontosan hol és kivel beszélt, amikor a felvétel készült, ám a háttérben hallható gyerekzsivaj miatt biztos benne, hogy egy magánbeszélgetés közben hangzottak el a kiszivárogtatott mondatok.