Karácsonyi pénz helyett fenyőfákkal köszönik meg a mentődolgozók egész éves munkáját

Karácsonyi pénz helyett fenyőfákkal köszönik meg a mentődolgozók egész éves munkáját

Azt gondolta, hogy béremeléssel vagy legalábbis egyszeri, karácsonyi jutalommal köszöni meg az állam az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját? Tévedett. Hogy mit kapnak? Az állami erdészeti társaságok közreműködésével karácsonyfákat... Nagy István agrárminiszter egy PR-akció keretében személyesen vitt egy örökzöldet a dunakeszi mentőállomásra.

Fenyőfákkal köszöntük meg az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját - írta Facebook oldalán az agrárminiszter csütörtökön, amikor bejelentette, hogy az állami erdészeti társaságok közreműködésével 256 mentőállomásra juttatnak el örökzöldeket karácsonyig.

Ez aztán nagy segítség a magyar mentődolgozók családjainak.

Az MTI beszámolójában azt írta: áldott ünnepet kívánó üzenete mellett egy videót is feltöltött Nagy István, amelyen személyesen vitt el egy fenyőfát a dunakeszi mentőállomásra Csató Gáborral, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójával, akivel a díszítést is elkezdték.

Erdészeti, meg amolyan agrárminiszteri nyelven szeretnék kifejezni az ország köszönetét a mentők egész éves munkájáért

- fogalmazott a miniszter a videóban. Akiken a mentőknek kell segíteni, azoknak nincs módjuk megköszönni - tette hozzá Nagy István.

Ezért 256 mentőállomásra juttatnak el egy-egy fenyőt karácsonyfának az állami erdészeti társaságok országszerte - mondta Nagy István, aki megköszönve áldozatos munkájukat, hozzátette: "legyen ott a magyar emberek szeretete".

"Talán a Covid alatt éreztük ennyire a társadalmi megbecsülést, és azt, hogy a tenyerükön hordoz minket a bajtársaimmal a lakosság" - mondta Csató Gábor, aki közölte: 8500 bajtársának az Agrárminisztérium, a kormányzat és a lakosság is megköszöni az ez évi munkáját. Hozzátette: ő is háláját fejezi ki bajtársainak a több mint 1,3 millió idén ellátott betegért.

(Címlapkép: Nagy István/Facebook)