Magyarország jobban teljesít: Gödöllőn már csaknem fél évet kell várni a kardiológusra

Magyarország jobban teljesít: Gödöllőn már csaknem fél évet kell várni a kardiológusra

Azt eddig is tudni lehetett, hogy egyre rosszabb helyzetben van az egészségügy Magyarországon. Míg az NB I, II, III-as csapatok százmilliárdokért kapnak stadiont, addig az ellátórendszer egyre több helyen repedezik, a kormány érdemi megoldások helyett gyakorlatilag semmit nem tesz. Ugyanakkor a folyamatos problémákról szóló hírek mellett is egészen hihetetlen az, ami az egyik pácienssel megtörtént: 

a Facebookra feltöltött kép alapján vannak helyek, ahol már csak 2020-ra lehet időpontot kapni kardiológiai vizsgálatra.

Az interneten közzé tett beutaló a gödöllői egészségügyi központba szól. A képről az is tisztán kivehető, hogy a kiállítás dátuma augusztus 5., ahogy az is tisztán olvasható, hogy a kiosztott időpont 2020 január 6-án van.

A hosszú várakozási idő annak fényében különösen rosszul hangzik, hogy Magyarországon a vezető halálozási okok között vannak a szív- és érrendszeri megbetegedések.

Nem jött váratlanul

Az ellenzéki politikusok korábban többször hívták fel a Fidesz figyelmét a problémára - sikertelenül. A kormánypártok szerint minden rendben van az egészségügyben, annak ellenére, hogy még a jegybank és az Állami Számvevőszék is élesen kritizálta az elmaradt fejlesztéseket. A jobbikos Rig Lajos többször is foglalkozott hasonló esetekkel, ám hiába kérdezte az illetékes minisztert, csak a szokásos propagandapeneleket ismételték.

Legutóbb az Országos Onkológiai Intézetről derült ki, hogy botrányos körülmények között, órákon keresztül várakoztatják a rákbetegeket, akik aztán van, hogy sorra sem kerülnek. Ezt a problémát végül "úgy oldották meg", hogy a rendelés kezdete előtti órákra bezáratták a várótermet, a kormánypárti csicskatelevízió, a TV2 pedig forgatott egy riportot arról, hogy valójában minden rendben van a korábban Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter által vezetett intézetben.