Mindenki olcsó karikagyűrűt akar (x)

Mindenki olcsó karikagyűrűt akar (x)

Mikor a karikagyűrű kiválasztására kerül a sor, akkor a legtöbb pár számára evidens, hogy nem számít az ár. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a határ a csillagos ég, de a legtöbben ebben az esetben nem fukarkodnak. Lássuk mégis, hogy hol kaphatunk igazán szép és különleges karikagyűrűt jó áron!

Elköteleződés és szimbolika

A gyűrű maga a végtelenséget szimbolizálja, legyen szó eljegyzési vagy éppen karikagyűrűről. Ahogy a kör végtelen, úgy jelenti a házasságban a szerelem és a hűség végeérhetetlenségét. Éppen emiatt lehet jelképe ennek a fontos események, így ha valaki rápillant egy másik ember jobb kezének gyűrűsujjára, szinte azonnal tudja azt, hogy férjezett vagy nős emberrel van-e dolga. Mivel ez az ékszer egy életre szól, ezért alaposan végig kell gondolni azt, hogy tényleg tetszik-e a karikagyűrű, törekedni kell arra, hogy illeszkedjen a stílusunkhoz, az életvitelünkhöz, valamint nem mellesleg tartós anyagból készüljön.

Az egyik legtartósabb anyag az arany, ami nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek. Alapvetően egy puha nemesfém, amit ha a megfelelő anyagokkal ötvözünk, akkor egy tökéletes karikagyűrű-alapot kapunk. A mai napig ezt a legoptimálisabb választás, még ha néha drágának is tűnik.

Ennél egy fokkal olcsóbb az ezüst, ami bár alkalmas gyűrűnek, karikagyűrűnek egyáltalán nem javasoljuk. A mindennapi használat során könnyen deformálódik és karcolódik, így nemhogy egy életen át, de talán egy-két évig sem tart. Éppen ezért a karikagyűrű alapanyagán egyáltalán nem szabad spórolunk.

Mitől lehet olcsó a karikagyűrű?

A Gyűrűgurunál nagyon jó áron lehet karikagyűrűkhöz jutni, ami nem véletlen, hiszen kevés helyen olyan kedvező a munkadíj, mint náluk. A leggazdaságosabb, ha az előre fotózott katalógusból választunk karikagyűrűt, de természetesen ez az egyediség rovására megy. Tehát el kell döntenünk azt, hogy egyedileg készített karikát választunk-e, vagy egy jobb áron lévő, de hagyományosabb darabot. Ez egy nagyon fontos kompromisszum az ifjú pár életében, így nem szabad alábecsülni.

Nagyban képes befolyásolni a karikagyűrű árát az, hogy milyen kő kerül az ékszerekbe. Ez jellemzően a női karikát jelenti, mivel a férfiak inkább a letisztultabb darabokat kedvelik, míg a hölgyek előszeretettel tetetnek bele gyémántot vagy valamilyen drágakövet. Ezek jellemzően lehetnek gyémántok, színes féldrágakövek, illetve cirkónia is. Ha egy életen át csillogó karikagyűrűt szeretnénk, akkor érdemesebb aranyból készíttetni, amiben egy vagy több gyémánt kap helyet.

Mindezeket még a választás előtt érdemes alaposan megfontolni és így célirányosan elindulni a karikagyűrű-választás rögös útján. A legjobb, ha eleinte webáruházakból is tájékozódunk, hogy legalább egy elképzelésünk legyen arról, hogy mi tetszik.