A csíkszeredai hokiszurkolók visszavárják a Kárpátiát

Molinón üzentek Petrás Jánoséknak.

A székelyföldi hokirajongók kiállását a Kárpátia zenekar Facebook-oldalán tették közzé.

Mint arról beszámoltunk, a marosvásárhelyi táblabíróság jogerősen 9 ezer lej (630 ezer forint) pénzbírság kifizetésére kötelezte és három évre eltiltotta a romániai fellépésektől Petrás János Lászlót, a Kárpátia nemzeti rockegyüttes énekesét. A bíróság úgy ítélte meg, a zenész mind az előadott dalok szövegével, mind pedig a közönséggel folytatott párbeszéd által felingerelte a hallgatóságot, hozzájárult a románellenes érzelmeik gerjesztéséhez és felerősítéséhez, és a románok elleni intoleranciára és fizikai erőszakra uszított.

A megvádolt művész szerint minden magyarnak joga van kifejteni véleményét Trianonról, a háborús dalokban pedig a magyar katonák hősiességét magasztalták. Petrás János László úgy értékelte, hogy az elveszített területeket békés eszközökkel lehet visszaszerezni, a harcra való hivatkozás pedig metaforikus jellegű.

Kitiltották a Erdélyből a Kárpátiát a románok

A marosvásárhelyi táblabíróság jogerősen 9 ezer lej (630 ezer forint) pénzbírság kifizetésére kötelezte, és három évre eltiltotta a romániai fellépésektől Petrás János Lászlót, a Kárpátia rockegyüttes énekesét. A 2017. december 27-én kimondott ítéletről a Csíki Hírlap számolt be csütörtöki számában.