Nagyot kaszáltak a kaszinókirályok a kormánynak köszönhetően

Nagyot kaszáltak a kaszinókirályok a kormánynak köszönhetően

A kaszinókoncessziók kiváltságos birtokosai minden eddiginél nagyobb,  4,6 milliárd forintos ajándékot kaptak a kormánytól.

Három év alatt több mint 13 milliárd forint játékadóról mondott le a kormány, vagyis ennyivel gazdagította a kaszinókirályokat – számol be a 24.hu.

A lap azt írja, hogy a kaszinóüzemeltetés piszok jó üzlet volt tavaly is, a néhai Andy Vajna kaszinói például összesen 12,2 milliárd forint osztalékot fialtak a tulajdonos Las Vegas Casino Zrt.-nek. 

A kaszinókoncessziók kiváltságos birtokosai minden eddiginél nagyobb, összesen 4 milliárd 633 millió forintos ajándékot kaptak a kormánytól.

A 24.hu szerint ennyivel csökkenthették befizetendő játékadójukat, miután törvény írja elő: a kaszinók koncessziós díja teljes egészében levonható a játékadóból.

A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy a kormány tavaly az előző évinél is több kedvezményt nyújtott a kaszinókirályoknak, akkor ugyanis 4,375 milliárd forint adót engedett el. Majd hozzáteszi: három év alatt pedig több mint 13 milliárd forintra rúg a kaszinótulajdonosoknak juttatott engedmény.