Keresztény-konzervatív kormány? Rúdtáncos egyesületet támogat Rogán minisztériuma

Keresztény-konzervatív kormány? Rúdtáncos egyesületet támogat Rogán minisztériuma

A propagandaminiszter tárcája 4 millió forint támogatást adott egy rúdtáncos egyesületnek. Sőt, konkrétan a Fidesszel is szerződést kötött Rogán Antal minisztériuma a kampányidőszakban.

A Fidesszel, a Klebelsberg Központtal és a Magyar Államkincstárral is kötött szerződést a Miniszterelnöki Kabinetiroda, Rogán Antal minisztériuma a kampányidőszakban - írja a Telex a Miniszterelnöki Kabinetiroda április 1. és május 31. között kötött szerződéslistája alapján.

Ami biztos, hogy a Klebelsberg Központ feladata az volt, hogy a KRÉTA-n keresztül eljuttassa Orbán Viktor levelét azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke kapott a 140 ezer kiosztott laptopból.

Azt is lehet még tudni, hogy a Fidesz felhasználási jogot biztosított valamilyen célra a kampányidőszakra a minisztériumnak. Ennél sokkal többet viszont nem tudni ezekről a szerződésekről.

Rúdtánc? Rogánék megtámogatják 4 millióval

Kiderültek azok is, milyen támogatásokat osztott szét Rogán minisztériuma. Idén is 3 millió forintot kap a kormányközeli Batthyány Lajos Alapítvány a működésére és szakmai programjaira, de ennél jóval meghökkentőbb, hogy

4 millió forintos támogatás jut egy rúdtáncos klubnak, a Dollhouse Sportegyesületnek.

A Magyar Hang korábbi cikke szerint a Dollhouse Sportegyesület 2023-ban is 4 millió forintot kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától. Az egyesületet 2023. március 27-én jegyezték be, és Rogán Antalék azóta nyújtanak nagylelkű támogatást a minisztérium költségvetéséből.

A rúdtáncos klub ügyvezetője Zsumberáné Markó Ágnes, aki tíz éve több nyilvánosan elérhető szerződésben a Fidesz parlamenti frakciójának munkatársaként szerepelt.

Tehát most sem megy távol a fideszes köröktől a pénz.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b5) beszélget, jobbról Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (j2) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt)