Újra ömlik a kormánypropaganda a vakcinainfós e-mail címekre, ezúttal a NATO "terveiről"

Újra ömlik a kormánypropaganda a vakcinainfós e-mail címekre, ezúttal a NATO "terveiről"

Egész pályás letámadásban a Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ: a kampányüzemmódba kapcsolt Megafon, a tengernyi Facebook, YouTube-hirdetés és óriásplakátok mellett még a covid-járvány idején begyűjtött email-címekre is ezerrel tolja a Fidesz a háborúval kapcsolatos propagandáját.

Május 12-én ismét levelet küldött a kormány a vakcinainfós e-mail címekre a következő tárggyal: „A kormány álláspontja a NATO terveivel kapcsolatban” – vette észre a hvg.hu.

Mint a portál emlékeztet: a koronavírus idején az oltásra való regisztrációhoz meg kellett adni egy e-mail címet, erre küldték ki a friss oltásügyi információkat. Bár a pandémia már jó ideje sehol sincs, az akkor megadott e-mail címekre azóta is érkeznek a teljesen más témájú levelek a kormánytól. Érdekesség, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ebben egyébként semmi kivetnivalót nem talált.

A Rogán Antal által irányított Kormányzati Tájékoztatási Központ mostani levele szerint a NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi, amely magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is.

Szerintük a NATO „öt év alatt 100 milliárd dollárt is belepumpálna a háborúba, tehát annak legalább ötéves elhúzódásával számolnak”, ez pedig „a legrosszabb forgatókönyv”, mert „világháborúhoz is vezethet”.

Az e-mailben arról is írnak, hogy „Magyarországon óriási a nyomás, hogy támogassa a háborút kiterjesztő terveket”, de aggodalomra semmi ok, a kormány álláspontja egyértelmű, miszerint „ki akarunk maradni a háborúból.” A hvg ltal idézett levél az alábbi három mondattal ér véget:

🔴"A háborúnak nincs megoldása a csatatéren."

🔴"Vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz."

🔴"Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet."

Az elmúlt nyolc évben 1360 milliárd forintunkat költötte el a Rogán-féle propagandahivatal

Mint lapunk korábban megírta, 2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) keretmegállapodásai alapján az állami szereplők kommunikációs és rendezvényszervezési feladatokra. Ebből főleg Balásy Gyula cégei akasztottak nagyot.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b5) beszélget, jobbról Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (j2) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt)