Későn, keveseknek és alig valamit – A Jobbik az ötszörösét követeli otthonfelújításokra

Későn, keveseknek és alig valamit – A Jobbik az ötszörösét követeli otthonfelújításokra

"Ha a kormány akkor elkezdett volna otthonteremtésre és otthonfelújításra komoly forrásokat szánni, amikor letettük az asztalra a Mi Várunk-programot, mára százezer otthon felépítésével és legalább ennyi felújításával végezhetett volna" – érvel Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik-Konzervatívok az ötszörösét követeli otthonfelújításokra!

– szögezte le Z. Kárpát Dánielnek országgyűlési képviselő szombati sajtóközleményében, kijelentve, későn, keveseknek és alig valamit adnak a hatmilliós összeggel, ami támogatásból és hitelből áll.

A kormány a választások elé időzítve bejelentett egy új, 1990 előtti épületekre vonatkozó otthonfelújítási programot, ahol hitelt és támogatást egyaránt biztosítanak, de komoly önrész mellett – jelezte a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, hozzátéve:

Soha nem voltunk ellendrukkerek, örüljünk a program indulásának, ám a ráfordítandó költségvetési összeg olyan csekély, hogy hosszú évek alatt sem jutna el azok széles köréhez, akiknél igazán kellene a segítség: az egyre romló állapotú panelházak és „Kádár-kockák” lakóiig.

Z. Kárpát emlékeztetett a tényre, miszerint

"ha a kormány akkor elkezdett volna otthonteremtésre és otthonfelújításra komoly forrásokat szánni, amikor letettük az asztalra a Mi Várunk-programot, mára százezer otthon felépítésével és legalább ennyi felújításával végezhetett volna".

A jobbikos politikus kijelentette, éppen ezért azt követelik az Orbán-kormánytól, hogy ötszörözze meg az erre a terültre szánt összeget, és egy átfogó panelfelújítási program mellett legyen végre országos bérlakásprogram! "A hitelek helyett pedig minél több támogatás legyen elérhető a felújításokra, szimbolikus önrész mellett, hogy egyetlen magabíró, dolgozó polgár se maradjon ki ebből a lehetőségből pusztán a saját forrás magas volta miatt!" – érvelt.

Már ha azt akarjuk, hogy nemzeti minimum legyen az a cél, ami a Jobbik-Konzervatívoké: hogy minden magyar a szülőföldjén boldogulhasson!

– rögzítette végül Z. Kárpát Dániel.

(Címlapkép: Alfahír)