Két helyettes államtitkárt azonnali hatállyal felmentett Orbán Viktor

Két helyettes államtitkárt azonnali hatállyal felmentett Orbán Viktor

Bár a miniszterelnök napok óta bujkál, most gyorsan két helyettes államtitkárt is felmentett. Méghozzá ismét csak nőket...

Két helyettes államtitkárt is azonnali hatállyal mentettek fel a szerdai napon – írta meg a 24.hu.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által jegyzett miniszterelnöki határozat szerint

Kovács Zita földügyekért felelős helyettes államtitkár más fontos megbízatására tekintettel távozik a posztjáról, illetve az építésügyi minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának, Zandler Katalinnak is mennie kell.

A lap hozzátette: a szerda esti Hivatalos Értesítőből kiderült az is, hogy Kovács Zitát birtokpolitikáért felelős miniszteri biztosnak nevezte ki Nagy István agrárminiszter. Kovács a feladatát díjazás nélkül látja el. Ez viszont önmagában nem magyarázza a felmentését, mert a két pozíció nem összeférhetetlen - írják.

Ha már földügyek: mint arról tavaly októberben beszámoltunk, jobbára Orbán Viktor egykori gimnáziumi osztálytársa lehet az a személy, aki gyermekpornográfia ügyében került célkeresztbe. A botrány főszereplője, N. J. nyár vége óta már csak egykori elnöke a Nemzeti Földügyi Központnak (NFA), és azóta a nyilvánosság elől is eltűnt. Ő a szeptemberben kirobbant, még nyomozás alatt álló pedofilbotrány kulcsfigurája.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2023. december 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)