Két napig húzta a Népszabadság-kiadó megbízott vezetője

Katona Viktor volt az, aki aláírta a Népszabadság dolgozóinak felfüggesztéséről szóló levelet. Mint ismeretes a Mediaworks puccsszerűen, egy költözésnek álcázva egyszerűen kizárta a lap munkatársait az irodából még szombaton. Azóta nem jelent meg a lap, és a nol.hu is elérhetetlen.

A szerkesztőség venné meg a lapot

Megvenné a Népszabadságot a szerkesztőség - közölte a Mediaworks hétfőn. Hangsúlyozták, hogy a társaság elkötelezett a nyílt és jóhiszemű tárgyalások mellett.

Közleményük szerint a napilap főszerkesztője a nap folyamán tájékoztatta a Mediaworks-öt és annak tulajdonosát, a VCP-t a vételi szándékról. Ezen érdeklődést a kiadó és annak tulajdonosa pozitívan értékeli, ezért kedden tárgyalást kezd a főszerkesztővel a potenciális akvizíció részleteiről – írták.

Murányi András főszerkesztő a nap folyamán beszélt arról újságíróknak, hogy - tekintettel az orgánum nyomtatott és online változatának veszteséges működésére - egy eurót kínáltak ezek mindennemű jogaiért a tulajdonosnak.

Amennyiben sikerül megszerezniük a lapot, úgy átmenetileg biztosítva lehet a Népszabadság nyomtatott és online formában történő megjelenése, hosszabb távon azonban valamilyen befektetőt kell majd találniuk.

Leleplező anyagokkal vághatnak vissza a Fidesznek a Népszabadság újságírói

"Konstruktív" tárgyalásokat követően kiderült: holnap már biztosan nem jelenik meg a lap, a munkatársak továbbra sem mehetnek be, személyes tárgyaikhoz és a szerkesztőségi levelezéshez továbbra sem férnek hozzá. Holnap délután folytatódnak a tárgyalások, a Népszabadság munkatársai a kormány számára kellemetlen anyagok megjelentetését ígérik. Ezeknek valószínűleg más orgánumok adhatnak majd helyet.