Kétnyelvű albummal épít hidat a Hungarica a lengyelek és magyarok közé

"Kiemelt jelentőségű Lengyelország és Magyarország küzdelme a nemzetállamok és a keresztény Európa megmaradásért, ezért számunkra még nagyobb súllyal bír a lemez üzenete."

"Két nemzet van egyesűlve bennünk,
S mily két nemzet! a lengyel s magyar!
Van-e sors, amely hatalmasabb, mint
E két nemzet, ha egy célt akar?"
(Petőfi Sándor)
A szeptember 5-én megjelenő lemezről már most meghallgathatjuk az egyik dalt, ami ráadásul a Lengyelországban is nagy népszerűségnek örvendő Petőfi Sándor egyik versét dolgozza fel. Ha pedig kellő mennyiségű vodka van bennünk, akkor nyugodtan megpróbálkozhatunk a lengyel verzióval is, hiszen a szöveges videóban nemcsak hallhatjuk, de láthatjuk is a nyelvtörőnek is beillő sorokat. 
 
 
 
"Ismerve napjaink történéseit, kiemelt jelentőségű Lengyelország és Magyarország küzdelme a nemzetállamok és a keresztény Európa megmaradásért, ezért számunkra még nagyobb súllyal bír a lemez üzenete" - tudtuk meg a zenekarvezetőtől, aki azt is elárulta, hogy a lemez(ek)en különleges vendégeket is hallhatunk. 
 
A nem egyforma magyar és lengyel korongon vendégszerepel sok magyar sztárvendég többek között Pohl Mihály (Lord), Tóth Attila (Pokolgép), Kovács Koppány (Rómeó Vérzik), Hoffer Péter (ex- Moby Dick, Rúzsa Magdi), illetve egy lengyel énekesnő, Edyta Szkołut (Nonamen, Pozytywka) is.
 
 
"Bízunk benne, hogy sikerült egy olyan dupla lemezt készíteni, ami a rockzenén keresztül még szorosabbá köti a két nemzetet" - hangsúlyozza Mentes, mi pedig már pontosan tudjuk, hogy ha novemberben részt veszünk a varsói Függetlenség Menetén, akkor a jó magyar pálinka mellett mit veszünk ajándékba a vendéglátóinknak.
 
Aki szeretné a zenekart élőben is meghallgatni, az egyrészt megteheti a lengyel filmfesztiválon, Gdyniában szeptember végén. Oda nyilván nehezebb eljutni, viszont lesz november közepén egy öt állomásos lemezbemutató turné is Lengyelországban. Ha ez még mindig messze lenne, akkor természetesen itthon is el lehet csípni egy-egy koncertet, így például fellépnek szeptember 4-én a budapesti Barba Negra Trackben, a háromnapos, ingyenes Rock On! Fest harmadik napján. Ezen a koncerten már kapható is lesz az új lemez, és a zenekar dedikálást is tart.