Ki nem engedte a fideszes Voldemort letartóztatását?

Ki segítette Mengyi Rolandot?

A politikus emlékeztetett: Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt.

Lukács felháborítónak tartja, hogy miközben a sajtóban megjelent nyomozati anyagok szerint a NAV nyomozói megfigyelték Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt, amikor 5 millió forint kenőpénzt vett át, mégsem fogták el, mert nem kaptak rá engedélyt. A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint felmerül a gyanú, hogy valaki befolyásolta a nyomozást, ez a valaki pedig akár Tállai András az adóhatóság elnöke is lehetett, akinek – bár Tállai tagadja a vádakat – a neve konkrétan el is hangzik a lehallgatási felvételeken.

Lukács Attila pofátlanságnak nevezte, hogy a maffiakormány már ott tart, hogy 90 százalékos visszaosztással dolgozik, amit ebben az ügyben valótlan tartalmú, fiktív, túlárazott szerződésekkel vittek volna véghez. Minden bizonyíték arra utal – tette hozzá –, hogy felülről is segítették Mengyit.

Végezetül közölte: az immár rendszerszintűvé vált korrupciót a Jobbik elfogadhatatlannak tartja, ezért a politikus feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt. Mint mondta, az embereknek joguk van megtudni, hogy segítette-e valaki Mengyit, és ha igen, ki volt az.