Kiakadtak a zsidó lapnál: mit keresett Biszku a Mazsihisz kórházában?

A Szombat című zsidó lap szerkesztőségi véleménycikket jelentetett meg, melyben jelzik: nem kellett volna engedni, hogy Biszkut a Szeretetkórházban gondozzák.

A cikkből kiderül: Heisler Andrásnak, a Mazsihisz elnökének nem volt tudomása arról, hogy Biszkut a kórházban ápolják, de a kórház, mint állami finanszírozású egészségügyi intézmény, nem utasíthatja el a beteget, ha ide kíván felvételt nyerni.

Biszku gondozója jelentkezett be a kórházba, hogy oda kívánják vinni a rossz állapotban lévő idős embert, miután elesett. Beteg és beteg között pedig a kórház nem tehet különbséget.

A Szombat szerkesztősége szerint ez ugyan érthető, de nem értik, miért nem elővigyázatosabbak a Mazsihisz Szeretetkórházában, miért nem gondolkodnak előre, miért nem gondolkodnak a zsidó közösség érdekeinek figyelembe vételével.

Ilyen erkölcsi kárt, mint amit ma Biszku nevének nyilvánosság előtti összekapcsolása jelent a Mazsihisz nevével, nemigen tud okozni antiszemita. Ilyen hülyeségre csak zsidók képesek - fogalmaznak.