Kiemelt beruházás lesz a HB Reavis budapesti felhőkarcoló-csoportja

Újabb monstrum irodaházat tervez a laktanyaromboló cég, ezúttal Pesten.

A kormány honlapján megjelent tervezet egyelőre a több mint 100 milliárd forintos beruházással kapcsolatos összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nyilvánítja nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé.

A kiemelt jelleg miatt első fokú építésügyi hatóságként az V. kerületi kormányhivatalt, másodfokon eljáró hatóságként pedig a főváros kormányhivatalát jelöli ki a kormány a tervezetben.

Itt már valószínűleg nem lesznek olyan "aprócska" fennakadások, mint a Radetzky-laktanya kapcsán volt a szabálytalan építései engedély, és a budapesti ingatlanpiac trónusára pályázó multicég egy lépéssel közelebb kerülhet a céljához.

[fb_pages_codes:budapest]

Még jó, hogy a HB Reavis ilyen magas polcon rendelkezik barátokkal, hiszen a kiemelt jellegnek hála olyan apróságokkal sem kell majd bíbelődniük, mint az építészeti-műszaki tervtanácsi vélemény beszerzése, a településképi véleményezési eljárás lefolytatása, továbbá a településképi bejelentési eljárásnak sem lesz helye. Sőt, egy másik döntés szerint környezeti hatásvizsgálatra sem lesz szükség.

Tényleg hihetetlen a csillagok ily szerencsés együttállása.

A beruházás a tervek szerint a Budapest XIII. kerületi Váci út - Árboc utca - Esztergomi út - Róbert Károly krt. által határolt területen, a volt Volán buszpályaudvaron valósulhat meg, ami a Váci Corner Offices mellett a cégnek már a második irodaház-beruházása lenne a környéken.

Az elérhető dokumentumok alapján a beruházó - három toronyban - 90 méter magas irodaházat kíván építeni, ezek összesen 7 ezer négyzetméteresek, de készül további 4 épület is, közel 8 ezer négyzetméterrel. A mélygarázsban 2400 autó helyezhető majd el.