Kijev donbasszi nyomulásról számolt be

A közlemény szerint az oroszajkúak nehézfegyvereket is bevetettek: harckocsikkal és páncélosokkal támadtak, valamint rakétarendszerekkel, aknavetőkkel, gránátvetőkkel nyitottak tüzet. 

A közlemény szerint az oroszajkúak nehézfegyvereket is bevetettek: harckocsikkal és páncélosokkal támadtak, valamint rakétarendszerekkel, aknavetőkkel, gránátvetőkkel nyitottak tüzet. Több helyen mesterlövészeket is bevetettek.

A legsúlyosabb helyzet Donyeck környékén alakult ki, ahol a frontvonal a kijevi kormányerők által ellenőrzött oldalán lévő települések közül nyolcat ért támadás, köztük Piszkit, Avgyijivkát, Opitnét és Marjinkát. Luhanszktól északra a frontvonalnál a kijevi hatóságok ellenőrizte két települést, Scsasztát és Sztanicja Luhanszkot is érték lövések. A két megyeszékhely között, Artemivszk környékén, Popaszna és Majorszke településeket is támadták a donbassziak. A frontvonal déli részén, Mariupol kikötővárostól keletre az éjjel viszonylagos nyugalom volt, a függetlenségiek egyszer nyitottak tüzet az ukrán katonákra kézi lőfegyverekből Sirokine településnél.

Andrij Liszenko katonai szóvivő vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt 24 órában három katona halt meg és 17 szenvedett sérüléseket a harcok övezetében.

Hennagyij Moszkal Luhanszk megyei kormányzó Facebook-oldalán közölte, hogy egy katonai jármű aknára futott Popaszna mellett egy földúton.