Kis terasz, nagy lehetőségek: így rendezhetjük be hangulatosan az erkélyt (x)

Kis terasz, nagy lehetőségek: így rendezhetjük be hangulatosan az erkélyt (x)

Akinek kicsi a terasza vagy az erkélye, az gyakran küzd azzal, hogy nem tud mit kitenni, ahova leülne, megreggelizne. Pedig egy szerény méretekkel rendelkező területet is be lehet rendezni hangulatosan, ehhez megfelelő székeket és asztalokat kell használni. Egy kis napozás, egy finom kávé és egy kellemes könyv mindig jó választás a teraszon, már csak a tökéletes bútorokat kell megtalálni hozzájuk. A terasz üresen hagyása gyakran azt sejteti, hogy nem használjuk ki a rendelkezésre álló helyet, pedig ott is lehetne egy apró személyes terünk.

A bútorok elrendezésének megtervezése

A tökéletes tervvel bármilyen teraszt vagy erkélyt be tudunk rendezni. Számtalan lehetőségünk van arra, hogy olyan kisebb kanapékat, függőágyakat, foteleket, székeket, esetleg összecsukható asztalokat helyezzünk el, amelyek akkor is elférnek, ha csak 2-3 nm-ről van szó. A Kulteributorok.hu függőfotelei között bőven akad olyan típus, amely nem foglal túl nagy helyet. Ilyen a Vinto vagy éppen a Bari modell, amelyek mindegyikével remek összhatást érhetünk el.

Mindenekelőtt mérjük meg a terasz szélességét és a hosszát, írjuk le a pontos méreteket, és utána kezdjünk el tervezni! Amennyiben egyedi kialakításban gondolkodunk, mint a kör alakú asztal, akkor mindenképpen vegyük alapul annak átmérőjét is! Aki gyakran tart családi vagy baráti összejöveteleket, annak jó megoldást jelenthetnek az összecsukható székek és asztalok, amik csak akkor foglalnak helyet, ha valóban használatban is vannak.

A tökéletes kerti székek

Az ülőhelyek megválasztása már egy más kérdés. Ahelyett, hogy egy olyan hatalmas ülőgarnitúrát próbálnánk bezsúfolni, amitől mozdulni sem lehet, maradjunk a kisebb ülőalkalmatosságoknál. Egy kompakt, L-alakú kanapé helytakarékos, a sarokba tolva szinte olyan, mintha ott sem lenne. Aki pedig még több helyet takarítana meg, annak érdemes megfontolni az egymásra rakásolható székeket, amik bármelyik kerti parti alkalmával hasznosnak bizonyulhatnak.

A praktikus és könnyű súlyú SERRES kerti székek pont ilyenek. Emellett tartós anyagból készülnek, ellenállnak az időjárás viszontagságainak és még elegánsak is. Kinek kellene ennél több a hangulatos végeredmény megteremtéséhez?

A funkcionalitás kérdése

Az, hogy valamit több dologra is használhatunk, rendkívül nagy előny. A többfunkciós kerti bútorok kiválasztása remek megoldás, ha kis hellyel rendelkezünk. A kettő feladatot ellátó műanyag puff lehet kisasztal és szék egyaránt. Akadnak tárolómegoldással készült változatok, amikben pedig a párnákat, plédeket rejthetjük el.

Apropó kiegészítők. Nem maradhatnak el a dekorációs elemek, amelyek javítják a kint töltött idő hangulatát. A kültéri szőnyeg színt és stílust ad a térnek, míg a függőfotelek szórakoztatóak és pihentetőek. Pár színes párna, egy puha pléd pedig remekül jön a hűvös őszi vagy tavaszi estéken.