Orbán hagyatéka: több mint 161 ezer magyar tartósan letelepedne Nagy-Britanniában

Orbán hagyatéka: több mint 161 ezer magyar tartósan letelepedne Nagy-Britanniában

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint csaknem 6,5 millió EU-állampolgár folyamodott tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért február végéig.

A statisztika a kérelmezők állampolgársági adatait a tavalyi év végéig tartalmazza: az MTI beszámolójából kiderül, hogy ez alapján

2021. december 31-ig 161 600 magyar állampolgár folyamodott tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért.
A lista élén a románok álltak 1 184 370 letelepedési folyamodvánnyal, őket a lengyelek követték, akik közül 1 137 570-en kértek nagy-britanniai letelepedett státust december végéig. A TOP 5 mezőnyében szerepeltek az olaszok 572 350, a portugálok 436 650 és a spanyolok 372 300 benyújtott letelepedési kérelemmel.

Részlet Orbán Viktor beszédéből

Emlékezetes, alig egy hete ismerte el Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az elmúlt 12 évben elvesztette a vidék a népességmegtartó-képességét, a fiatalok számára semmi nincs, ami a szülőhelyükön tartsa őket. Erről több vidéki politikust is megkérdeztünk, akik függetlenül a településük méretétől, tisztában vannak a drámai kivándorlás mértékével és tragikus következményeivel. Érdekes, de Horn Gábor politikai elemző szerint viszont Orbán Viktor csak egy kommunikációs trükk miatt beszélt igazat a vidéki helyzetről.