Továbbra is tanárhiánytól szenvednek a tankerületek

Hatvan tankerületi központtól kért adatokat a Népszava.

A lap azután fordult mind a 60 tankerületi központhoz, miután a KK szeptemberben azzal utasította el érdeklődésüket, hogy ők közvetlenül egyetlen iskolát sem tartanak fent, tehát kiadható adataik, statisztikáik sincsenek.

Az összesített adatok szerint október első felében pontosan 1286,85 betöltetlen pedagógus álláshely volt a tankerületek által fenntartott intézményekben. Vannak olyan tankerületek – mint például a nagykanizsai, bajai, kazincbarcikai, miskolci, mezőkövesdi, kisvárdai – ahol a tankerületi vezetők állítása szerint az adatszolgáltatás időpontjában egyetlen betöltetlen tanári álláshely sem volt.

A Népszava azt írja, noha a hírek szerint a pedagógushiány inkább a vidéki településekre jellemző, az adatigénylésükre megküldött dokumentumokból az olvasható ki, hogy Budapest több tankerületében is kiemelkedő a betöltetlen álláshelyek száma. Az első helyen azonban a Békéscsabai Tankerület áll, 126,75 betöltetlen pedagógus álláshellyel.

További adatot a Népszava cikkében olvashatóak!

A tanévkezdés előtt közel 700 tanár hiányzik az iskolákból

Ez a közel hétszáz hirdetés összesen kétszáz település között oszlik meg. Több olyan település is van, ahol nem csak egy-egy pedagógus hiányzik. Győrben például tizenegy tanítóra és tanárra lenne még szükség, Dunaharasztiban 14, Budapesten pedig 231 főre - írja a 24.hu.A portál példaként hozza még Ercsit, ahol az Eötvös József Általános Iskolában keresnek egy tanítót, illetve informatika-, matematika-, történelem-, matematika-fizika-kémia- és angoltanárt is.