Kocsis Máté: A Fidesz-frakció megosztott a svéd és finn NATO-csatlakozás ügyében

Kocsis Máté: A Fidesz-frakció megosztott a svéd és finn NATO-csatlakozás ügyében

Emiatt felkérték Kövér Lászlót, hogy az Országgyűlés küldjön delegációt Svédországba és Finnországba.

A Fidesz-frakció megosztott a svéd és finn NATO-csatlakozás ügyében, ezért felkérték Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy küldjön delegációt a két érintett országba - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonfüreden, sajtótájékoztatón.

A Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése alkalmából a politikus úgy nyilatkozott: Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte a frakciótól, hogy támogassa a svéd és a finn NATO-csatlakozást, ugyanakkor a frakció nagyon megosztott a kérdésben. Komoly vita alakult ki, többen kifogásolták, hogy - szavai szerint -

"ezeknek az országoknak a politikusai az elmúlt években durván, alaptalanul, sokszor közönséges módon sértegették Magyarországot, most pedig szívességet kérnek".

Kocsis Máté közlése szerint tájékozódási, egyeztetési célból delegációt fog az Országgyűlés elnöke küldeni Svédországba és Finnországba. Ez a parlamenti rendes ügymenet időkeretébe belefér, ezért nem jelenti az eljárás rendjének meghosszabbítását, a döntés elhalasztását, tehát a döntést az Országgyűlés meg fogja hozni - ígérte Kocsis.