Nem vicc - Kocsis Máté szerint a Fidesz azért vétózott, mert különben jönnének a migránsok

Nem vicc - Kocsis Máté szerint a Fidesz azért vétózott, mert különben jönnének a migránsok

Mindenki biztos lehet abban, hogy a magyar parlament egyetlenegy olyan megállapodást vagy javaslatot sem fog támogatni, amely miatt bevándorlókat kellene engedni Magyarországra - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté közleményében.

Mint ismert, a jogállamisági mechanizmus eredeti megállapodáshoz képest történő megváltoztatása miatt a magyar és a lengyel kormány bejelentette, megvétózzák az Európai Unió következő, hétéves költségvetését és a NextGen koronavírus-segélycsomagot.

A Fidesz frakcióvezetője Kocsis Máté mai közleményében úgy fogalmazott, szomorú, hogy ma Brüsszel szerint csak azokban az országokban van jogállam, ahová beengedik a bevándorlókat.

"Régóta folyik ez a vita Magyarország és a brüsszeli elit között, és most sincs másról szó, csak arról, hogy "meg akarnak zsarolni bennünket a hazánknak járó forrásokkal. Azt akarják ránk kényszeríteni, hogy mi is fogadjunk be migránsokat"

- mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Megjegyeznénk, hogy nincs tudomásunk arról, hogy szó esett erről a jogállamisággal kapcsolatos viták során, de legalább be lehet dobni ismét a gumicsontot a szavazók felé.