Gulyás Gergely: nem járok Koncz Zsófiával, perelek az álhír miatt

Gulyás Gergely: nem járok Koncz Zsófiával, perelek az álhír miatt

Büntetőfeljelentést tesz és polgári pert indít két újság ellen Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, miután azok előző héten arról írtak, egy párt alkot Koncz Zsófia borsodi országgyűlési képviselővel.

A miniszter hétfői Facebook-posztjában azt írta, az ezalenyeg.hu a címben még kérdésként, a cikkben már állításként fogalmazza meg, hogy Koncz Zsófia képviselő azért válik, mert Gulyással van viszonya. Ugyanezt a hírt a Nyugati Fény is tényként közölte.

„Koncz Zsófiát mintegy tíz éve ismerem, kedvelem, az Édesapja halála utáni rendkívüli helytállásáért, az őszi időközi választáson elért győzelméért és választókerületét kiválóan szolgáló képviselői munkájáért nagyra becsülöm. Soha viszonyunk nem volt, utoljára a tavalyi parlamenti ülésszak alatt - több mint másfél hónapja - az Országházban találkoztunk. Házasságának megromlásáról nem tudtam, válásáról a sajtóból értesültem. A cikk minden alapot nélkülöző hazug állítása durván megsérti Koncz Zsófia és férje magánélethez való jogát, valamint az én személyiségi jogaimat is.”

- fogalmazott a kancelláriaminiszter.

A cikkek szerzői ellen feljelentést teszek aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt, személyiségi jogsértés miatt pedig polgári pert indítok a két baloldali propagandalap ellen – közölte Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy amennyiben győzni fog, a bíróság által megítélendő sérelemdíjat teljes egészében jótékonysági célra fordítja.