Hatszáz hivatalnok hiányzik a fővárosban, a kormány szerint harmincöt fővel sikerült helyettesíteni őket

Hatszáz hivatalnok hiányzik a fővárosban, a kormány szerint harmincöt fővel sikerült helyettesíteni őket

A szerdai kormányinfón az Index kérdésére Gulyás Gergely elismerte, hogy

„az tény, hogy nagyjából 600-an távoztak a fővárosi kormányhivatalból, nagyjából ennyien hiányoznak.”

A miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, hogy ez csak átmeneti időszak és a vidékről hozott 35 kollégával megoldották a problémát. Azt nem tudni, hogy őket ki pótolja, hiszen vidéken is mintegy 4000 ember hiányzik a területi közigazgatásból.

A Budapestre érkező hivatalnokok a lap értesülései szerint nem éppen azt kapták, amit ígértek nekik. Háromcsillagos szállodai elhelyezés és ellátás helyett a valóságban a BME Kruspér utcai Vásárhelyi Pál Kollégiumban vannak elszállásolva, ahol közös mosdóhasználat és nem működő lift nehezíti tartózkodásukat, melynek ideje alatt az elszállásoláson felüli ellátásban egyébként sem részesülnek. Így viszont a jövedelemkiegészítés szinte teljes egészét elviszi majd a budapesti tartózkodás költsége.

"Mit kell még elviselnie egy dolgozónak?" - interjú az MKKSZ elnökével, Boros Péternével | Alfahír

Január 17-én jelentették be, hogy, ha nem teljesülnek követeléseik, március 14-re országos közszolgálati sztrájkot kezdeményeznek. Majdnem egy hónap telt el, mire a sztrájkbizottságok felállítása után a kormány jelezte: hajlandó tárgyalni önökkel. Ezek után várható érdemi előrelépés ezektől az egyeztetésektől?