Kormánypropagandára használják az oltásoknál összegyűjtött e-mail címeket, az ellenzék feljelentést tesz

Kormánypropagandára használják az oltásoknál összegyűjtött e-mail címeket, az ellenzék feljelentést tesz

Orbánék nyíltan kampánycélokra használják az oltásra regisztrálók adatbázisát – közölte pénteken az Egységben Magyarországért, miután a Kormányzati Tájékoztatási Központ „hazug kormánypropagandával” kezdte bombázni a koronavírus elleni védőoltásokra jóhiszeműen regisztrált magyarokat.

Az oltásra jelentkezők azt gondolták, adataikat a hatalom a járványügyi védekezéssel kapcsolatos információk közlésére kéri. Tisztességes tájékoztatás helyett azóta a fideszes propaganda ömlik rájuk. Ha lenne független adatvédelem Magyarországon, akkor ebből hatalmas botrány lenne – közölték.

kormányzati tájékoztatási központ

Mint azt sokan észrevehették, a KTK által küldött levélben az orosz-ukrán háborút is felhasználták arra, hogy a hazai ellenzéket támadják, hiszen azt az álhírt terjesztették, hogy az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába.

„Legutóbbi levelük hazugságban túltesz minden eddigin. Érthető, hogy az oroszbarát Orbán-kormány igyekszik magyarázkodni az elmúlt 12 év kudarcos kül- és gazdaságpolitikája miatt, de az tűrhetetlen, hogy ezt a járványügyi tájékoztatásra regisztrált magyar állampolgároknak küldött, szándékában és tartalmában is hamis levélben teszi”.

Ugyanis – jelezték - nem a magyar állampolgárok akadályozták meg Ukrajna NATO-hoz történő közeledését. Nem a magyar állampolgárok döntései tették lehetővé, hogy Ukrajnát lerohanja az orosz hadsereg. Nem ők segítették elő azt a helyzetet, hogy emberek halnak meg Orbán kebelbarátja, Putyin agressziója miatt. Az viszont Orbán Viktor bűne, hogy az elmúlt évek oroszbarát külpolitikájával veszélybe sodorta a kárpátaljai magyarokat és háborúba sodorta a térséget. Tette mindezt úgy, hogy Magyarország polgárai elkötelezettek az európai értékek és a minket megvédeni képes katonai erő, a NATO mellett – fogalmaztak.

Az Egységben Magyarországért úgy látja, Orbán Viktor propagandagépezete minden csatornán próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlant, hazugságot terjeszt minden felületen, még a koronavírus elleni védőoltásokra gyanútlanul és jóhiszeműen regisztrált állampolgárok adatait is saját mosakodására használja.

Mivel ez súlyosan sérti a választások tisztaságát, megteszik a szükséges jogi lépéseket - közölték.