Körmenden is menekülttábor épül

A Nyugat.hu úgy tudja: a körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén egy 700 fős menekült tábort kezdtek el építeni.

Az üggyel kapcsolatban a lap megkérdezte  Bebes István polgármestert, aki elmondta: "bízik abban, hogy a tábor megfelelő, ellenőrzött körülmények" között működik majd. Megfelelő személyzettel és háttérrel.
 
„Körmend egy nyugodt, tevékeny kisváros, bízom abban, hogy a városlakók életét ez a tábor nem fogja zavarni” – mondta a portálnak a körmendi polgármester.
 
A tábor amúgy a Vas megyei kisváros szélén, de a város területén található.

Nem akarunk bevándorlókat Körmenden!

A Jobbik határozottan tiltakozik az ellen, hogy akár csak egy napig is bevándorlók tartózkodjanak Körmenden. A Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén most épül a sátortábor, ami arra enged következtetni, hogy rövid időn belül migránsok szállják meg a területet. Felszólítjuk a városvezetést, hogy nyilatkozzon: érkeznek-e, és ha igen, mikor és mekkora létszámban bevándorlók a városba. A Jobbik követeli a lakosság részletes tájékoztatását - olvasható Bana Tibor körmendi választókerületi elnök és Holecz Ferenc körmendi választókerületi szervező közleményében.
 
Az üggyel kapcsolatban kerestük az Országos Rendőrkapitányság sajtóosztályát, amint választ kaptunk kérdéseinkre, közöljük.

Frissítés:

A Belügyminisztérium közleményben ismerte el a körmendi nyitott tábort:
"Az illegális migránsok nagy számára tekintettel a röszkei gyűjtő pont mellett szükség van további, ideiglenes befogadó állomás létrehozására, mely regisztráció végzésére alkalmas.
 
Az országra nehezedő rendkívüli migrációs nyomás enyhítése érdekében, Bebes István polgármester előzetesen, rövid úton történt tájékoztatását követően Körmenden, a rendészeti szakközépiskola területén egy ideiglenes, nyitott befogadó állomás kerül kialakításra.
 
A nyílt befogadó intézmény kialakítását követően kezdi meg működését és csak addig fog működni, amíg a helyzet azt szükségessé teszi. Kérjük és köszönjük az önkormányzat együttműködését és a lakosság megértését."