Két beteg elhunyt és 64-gyel nőtt hazánkban a fertőzöttek száma

Két beteg elhunyt és 64-gyel nőtt hazánkban a fertőzöttek száma

Meghalt két beteg és újabb 64 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavírus tájékoztató portál pénteken. Kiemelték, eddig 5 559 178 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 268 814-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: összesen 808 725-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma a járvány kezdete óta. Az elhunytak száma 30 015-re, míg a gyógyultaké 742 632-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 36 078. Kórházban 86 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1473-an vannak, a mintavételek száma pedig 6 238 275-re nőtt.

Orbán Viktor ma reggel jelentette be, hogy a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét a kormány augusztus 1-től lehetővé teszi.

Orbán Viktor: Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, az orvosok döntenek, hogy kombinálják-e a vakcinákat

Augusztus elsejétől lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét, amit a második oltás után négy hónappal lehet majd kérni a háziorvostól. Oltási sorrend nincs, a vakcinák kombinálásáról pedig az orvos dönthet - jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. Az egészségügyben csakis oltottak dolgozhatnak Emellett az egészségügyi dolgozóknak kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást.