Egy debreceni férfi a harmadik koronavírusos Magyarországon

Egy debreceni férfi a harmadik koronavírusos Magyarországon

Egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírus tesztje is pozitív lett. A járvány miatt létrehozott kormányzati tájékoztató oldalon azt írják, hogy a harmadik magyarországon beteg rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között.

Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza. Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

A honlapon holnapra ígértek bővebb tájékoztatást a férfi állapotáról.

Japán turisták karanténban

Az oldalon nem sokkal korábban azt is bejelentették, hogy egy tizenötfős japán turistacsoportot a fővárosi Kálvin térről szállítottak a Szent László Kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával. Valamennyien köhögnek, de mindannyian jó fizikai állapotban vannak. A kórházba szállítás után elkülönítették őket és megkezdődött a kivizsgálásuk.

Hivatalos: Magyarországot is elérte a koronavírus

Egyszerre két emberben is azonosították a koronavírust Magyarországon - jelentette be Facebookra feltöltött videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint két iráni diáknál mutatták ki a vírust, az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították őket. A kormányfő hangsúlyozta, hogy a koronavírus elleni védekezéshez szükséges eszközök a rendelkezésre állnak.

A Kínából indult koronavírus-járvány sokáig elkerülte Magyarországot, tegnap jelentették be, hogy megvan az első két itthoni fertőzött. A két iráni diák és élettársaik karanténban vannak, Kásler Miklós miniszter szerint nyolc napig élhették az egyetemisták életét, miután először jelentették panaszaikat.

Iráni hallgató - a Szent István Egyetem szinte mindenben megcáfolta Kásler minisztert

A Szent István Egyetem Médiaközpontja reagált az Operatív Törzs csütörtöki ülését követő miniszterelnöki és miniszteri tájékoztatóra. Ahogy azt megírtuk, Orbán Viktor ma délután jelentette be, hogy a Szent István Egyetem hallgatója a másik koronavírussal diagnosztizált iráni hallgató, majd utána Kásler Miklós arról beszélt, hogy az Operatív Törzs csak tegnap tudta meg, hogy hova jár a másik iráni hallgató.