Biztató eredményeket mutat az egyik vakcina, sürgősségi jóváhagyást kértek rá

Biztató eredményeket mutat az egyik vakcina, sürgősségi jóváhagyást kértek rá

Biztató vizsgálati eredményeket mutat a BNT162b2 koronavírus-vakcina, ezért a mainzi székhelyű Biontech és az amerikai Pfizer az oltás sürgősségi jóváhagyását kezdeményezi az amerikai gyógyszerfelügyeletnél - írja a 24.hu a Handelsblattra hivatkozva. A német lap szerint a két vállalat jó úton halad, hogy a világon elsőként indítson oltást a piacon.

A vakcina ezzel már december közepétől alkalmazható lenne azoknál, akik a leginkább veszélyeztetve vannak a vírus által. A Biontech és a Pfizer a jóváhagyást követő néhány órán belüli szállításra is készen állnak. Idén akár 50 milliót, jövőre 1,3 milliárd darabot képesek legyártani, a védettséghez négy hét alatt két oltásra van szükség.

Szlávik elmondta, hogy a lakosság mekkora részét kell beoltani ahhoz, hogy ne alakuljon ki nagyobb járvány

Kiemelten fontos a koronavírus elleni vakcina hatékonysága, mert egy több mint 90 százalékban hatékony oltásnál elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy nagyobb járvány ne alakuljon ki - közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa pénteken az M1 aktuális csatornán az MTI szerint.