"Szomorú karácsony vár a magyar emberekre az Orbán-kormány felelőtlensége miatt"

"Szomorú karácsony vár a magyar emberekre az Orbán-kormány felelőtlensége miatt"

Orbán és csipetcsapata alkalmatlan a járványhelyzet kezelésére – továbbra is a vírus diktálja a tempót

- írja a Jobbik friss sajtóközleményében, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök esti bejelentésére reagálnak.

Az ellenzéki párt szerint egyenesen félelmetes az a kormányfői beismerés, hogy bár senkit sem ért meglepetésként az úgynevezett „második hullám”, ennek ellenére december közepére a kórházaink elérhetik a kapacitásuk felső határát.

"Szomorú karácsony vár a magyar emberekre az Orbán-kormány felelőtlensége miatt! Hiszen nyilvánvaló, hogy egy meglepetésszerű első hullám megbetegedési és halálozási számait egy valóban alapos felkészülés esetén a mostani járvány nem hagyhatná le."

Úgy vélik, "amíg rekordokat döntöget a napi halálozások és az új fertőzöttek száma, Orbánék csak futnak az eseménynek után. "Láthatólag nem bírják az iramot, ahogy már az ország sem a dilettáns járványkezelési ötletbörzét."

Mint írják,

"Orbán – rettegve népszerűségének csökkenésétől – mindvégig a kivárásra játszott, Kásler Miklós gyakorlatilag eltűnt, mint a kámfor, Müller Cecília pedig a már megszokott, válogatott badarságokkal szórakoztatta a magyarokat."

A párt úgy véli, most azonban ismét a magyar embereknek kell súlyos árat fizetnie. Szerintük a szigorítások azt bizonyítják, hogy hiányosan készítették fel az egészségügyi és szociális intézményeket, és amatőr módon szervezték meg a járvány elleni védekezést.

A közleményében felidézik Orbán Viktor hangzatos nyári kijelentését is, miszerint „ha az egészségügyben jól végzik a dolgukat, nem lesz második hullám”. Szerintük "már akkor tudta mindenki, hogy akkor is csak a saját felelőssége elől menekült, áthárítva azt az egyébként is túlterhelt orvosokra, agyondolgoztatott ápolókra, alulfizetett szakdolgozókra."

"Most vajon ki hibázott Orbán szerinte? Kik lesznek a bűnbakok? Az orvosok? Az ápolók? Esetleg a betegek? Mintha az egészségügyben dolgozók tehetnének Orbánék felelőtlen kormányzásáról – vagy az emberek, akik az újabb látszatintézkedések mellett, újabb korlátozásokkal kell, hogy most szembenézzenek."

A Jobbik továbbra is teljes körű, ingyenes tesztelést, ingyenes maszkokat, valamint a kieső bérek pótlását, a munkájukat elvesztő emberek megsegítését követel.