Nem szűnik meg a bicskei és vámosszabadi menekülttábor

Kósa Lajos március 17-én jelentette be, hogy két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd. Mivel az ígéret óta már csaknem két hónap eltelt, gondoltuk, hogy írunk a Belügyminisztériumnak, hogyan is áll a többi tábor bezárásának folyamata.
 
Röviden: sehogy.
"Két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell, a déli táborokat, így például a nagyfai állomást folyamatosan ürítik ki."
- mondta a Fidesz frakcióvezetője még márciusban.
 
[fb_pages_codes:immigration]
 
A minisztérium válaszából ugyanakkor az derül ki, hogy kár reménykedniük a bicskeieknek és vámosszabadiaknak.
"A kormány célja, hogy csak a valóban szükséges mennyiségű befogadóállomás működjön, az lenne a legjobb, ha egyre se lenne szükség. Ha ezen a kormányon múlna, egyetlen magyar településen sem lenne már befogadóállomás, éppen ezért döntöttünk pl. a nagyfai és a debreceni ideiglenes befogadó állomás felfüggesztéséről is."
- írják, bár ha ez a cél, akkor mégsem értjük, hogy miért pont egy magyar település központjától (Körmend) nem is túl messze hoznak létre egy befogadó állomást (az emberben motoszkál a kisördög, hogy tán nem is olyan véletlenül). 
 
A minisztérium szerint az "Európára és a magyar határra nehezedő migrációs nyomás és a menedékkérők számának növekedése miatt azonban a jelenlegi helyzetben a kormány rákényszerül még néhány befogadóállomás üzemeltetésére, de bízunk benne, hogy a Bicskén és Vámosszabadin is mielőbb üres állomások lesznek és döntés születhet az állomás felfüggesztéséről, mert az azt jelentené, hogy megszűnt a bevándorlás.
 
Ez utóbbi mondat persze finoman szólva is feltételes mód, és nem is hazánkon múlik, így biztosan jó ideig marad még a két menekülttábor a településeken.