Kósa nem érti, hogy mernek háborogni a kormányhivatalnokok

Megtudtuk azt is, hogy gazdagnak lenni jobb, mint szegénynek.

Aki még nem hallotta volna: Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy minden nyugdíjas kap tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt karácsonyra. Az ajándékot azonban nem a Posta viszi ki, hanem a kormányhivatali dolgozók. A szakszervezetek tiltakoznak, mivel számításaik szerint mintegy 200 cím jutna átlagosan egy kormányhivatalnokra.
 
Kósa Lajos most megmagyarázta, miért nekik kell házhoz vinni az utalványokat: 
 
mivel a postás hozza a nyugdíjat, ha ő hozza ki az ajándék Erzsébet-utalványt is, akkor az a képzet keletkezhet, mintha ez egy rendszeressé váló juttatás lenne, ezt pedig el kell kerülni.
 
Kósa egyébként sem érti, mit háborognak a hivatalnokok:
 
"ha van munkaviszonya és adnak neki egy munkát, mi az, hogy azt mondja, hogy nem szeretné?!"
A Fidesz frakcióvezetője végül azt is elmondta, hogy ő 16 évig vezette a debreceni önkormányzatot, és tudja, hogy december 20 és 24 között nincs olyan sok munka a hivatalokban, hogy ne lehetne kivinni néhány nyugdíjasnak az ajándékot.
 
A teljes adás itt tekinthető meg, a Fidesz politikusától olyan bölcsességek is elhangzanak benne, hogy "gazdagnak lenni jobb, mint szegénynek, már csak anyagi szempontból is", illetve "ha lakást akar venni az ember, akkor mindenképpen jobban jár, ha több pénze van, mintha kevesebb".