Köszönetét fejezte ki a Jobbik a határt védő rendőröknek

A Jobbik köszönetét fejezte ki minden tisztességesen dolgozó magyar rendőrnek azért, hogy kitartanak a határon.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője és Sas Zoltán, a Jobbik Nemzetbiztonsági és Rendvédelmi Kabinetének elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján közölték: méltatlan körülmények között kell dolgozniuk az egyenruhásoknak, hiszen a jogszabályi környezet sem alkalmas a korrekt munkavégzéshez, ráadásul feladataik ellátása közben a nemzetközi közvélemény kritikus terhe is sújtja őket.

Számíthatnak a támogatásukra

"A rend pártjaként a továbbiakban is minden segítséget meg fogunk adni ahhoz, hogy rendőreink érdemben, eredményesebben és hatékonyabban tudjanak dolgozni. Természetesen igyekszünk olyan munkakörülményeket biztosítani, ami méltó azokhoz az emberekhez, akik nem csak önmagukat védik hanem minket is védenek, Magyarországot védik, az Európai Uniót védik azáltal, hogy az EU-ba történő belépés törvényeit igyekeznek betartatni" - fogalmazott Sas Zoltán.
 
 
A nemzeti párt rendvédelmi kabinetének elnöke továbbá köszönetét fejezte ki minden tisztességesen dolgozó magyar rendőrnek azért, hogy Magyarországot megvédi, majd hozzátette: biztosítják őket, hogy "roppant nehéz küzdelmükben számíthatnak a Jobbik támogatására".

Kvóta? Nem!

Mirkóczki Ádám szóvivő ezt követően arról beszélt, hogy a Jobbik ahogy korábban, úgy továbbra is elutasít mindennemű kvótarendszerre való törekvést, mert ezek sem arányosak, sem igazságosak, sem véglegesek nem lennének. A képviselő közölte: felszólítják a kormányt és a külügyminisztériumot, hogy a kvótarendszert minden nemzetközi fórumon ítélje el, és "egy percig se gondolkozzon el azon, hogy Magyarországnak ez megfelelhet-e".

Az arab országokra van szükség

Ellenben - tette hozzá - minden fórumon követelni kell az EU, az Egyesült Államok és a közel-keleti államok vezetőitől, hogy elsősorban a közel-keleti államok vegyék ki részüket a migránsok befogadásából. A Jobbik azoktól az országoktól várja ezt, ahol nincs háború. Ilyen például Omán, az Egyesült Arab Emirátusok, Katar, Szaúd-Arábia, Kuvait vagy Irán.
 
Mirkóczki Ádám ezt azzal indokolta, hogy ezekben az országokban lényegében azonos vallással és szociokulturális háttérrel rendelkeznek, mint a Szíriából vagy Irakból érkező tömegek.
 
 
A Jobbik számára mindennél fontosabb, hogy Magyarország etnikai és vallási értelemben olyan homogén maradjon, mint amilyen most - fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: ha viszont tömegével érkeznek más vallást és életmódot követő emberek, akkor "ugyan az lesz a sorsunk", mint ami a nyugati multikulturális társadalmaknál látható: állandó és mindennapi feszültség, ami az eltérő identitásból fakad.