„Egy szerény képességű politikus legyőzhet-e egy szakmailag felkészült, többszörös olimpiai, világbajnok vívó ikont?”

„Egy szerény képességű politikus legyőzhet-e egy szakmailag felkészült, többszörös olimpiai, világbajnok vívó ikont?”

Zajlik a kampány a Magyar Vívószövetség elnöki posztjáért, a vívómúlttal nem rendelkező Csampa Zsolt jelenlegi elnök, fideszes politikus, újraindul a posztért, ellenfele a kétszeres olimpiai bajnok, a Nemzetközi Vívószövetség végrehajtó bizottságának tagja, Szabó Bence.

Kovács Tamás, olimpiai bronzérmes, világbajnok vívó, évtizedekig volt a sportágban aktív versenyzőként, majd vezető tisztviselőként, valamint szövetségi kapitányként. Kovács keményen kritizálta a mostani folyamatokat.

Június 25-én nyílt levelet írt Orbán Viktornak, melyben többek között így fogalmaz:

„A kérdés az, hogy egy szerény képességű politikus legyőzhet-e egy szakmailag felkészült, többszörös olimpiai, világbajnok vívó ikont?”

Miniszterelnök úrnak is elküldtem..! Kovács Tamás‎ – Orbán Viktor 4 órája · Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tudom, hogy a...

Közzétette: Kovács Tamás – 2020. június 25., csütörtök

Kovács Csampa Zsolt elnökhöz is levéllel fordult, ebben egy konkrét történetet ismertetett, mely szerint Marót Péter kardvívó temetésén Csampa Schmitt Pált „rohanva köszöntette”, de

„elfelejtette köszönteni azokat, akik mellette és mögötte ültek, a régi bajnokokat, akik nagyon sok eredményt hoztak hazánknak, mint versenyzők és mint sportvezetők”.

Kovács ezért keményen kritizálta az elnököt:

„Ne haragudjon, de ki kell oktatnom: Ön 45 éves, és a víváshoz nem ért…Ön a Magyar Vívó Szövetség elnöke, vagyis az egész magyar vívó család elnöke, legyen az fiatal, középkorú, vagy idős. Ön tiszteletlen vagyis bunkó volt tegnap, mert az ott ülök korát sem, az eredményeit sem tisztelte meg 45 évesen egy köszönéssel vagy kézfogással. Az ön viselkedésével sem a hazai, sem a nemzetközi vívóéletben alkalmatlan minden vezetői posztra, mivel az alapvető viselkedési formákkal nincs tisztában, vagy ha igen, akkor viszont viselkedését egyszerűen bunkónak tekintem.”

Magyar Vívó Szövetség elnökének Tisztelt Csampa Úr! Tegnap eltemettük szeretett válogatott sportbarátomat Marót Pétert,...

Közzétette: Kovács Tamás – 2020. július 8., szerda

Legfrissebb posztjában Csampát no-name, ejtőernyős politikusnak nevezi, aki

„nem méltó a sportág élére, aki nem tud megszólalni semmilyen nyelven, nem ért semmihez”.

Utolsó gondolatok a választás előtt…! Engedjétek meg nekem, hogy a vívósportban eltöltött 46 sikeres év, 20 év, mint...

Közzétette: Kovács Tamás – 2020. július 16., csütörtök

A tisztújítást július 18-án tartják.