Megtartják az esti tűzijátékot

Megtartják az esti tűzijátékot

Hivatalossá vált, hogy lesz este tűzijáték. Az opreatív törzs 16 órakor összeült és a tanácskozás után Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Facebook-oldalán közölte, 

az eddig összegyűjtött és értékelt információk alapján kijelenthető, hogy nem áll fenn olyan körülmény, mely kérdésessé tenné a 19 óra 30 perckor kezdődő díszelgő áthúzást, illetve a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot.

Az államtitkár hozzátette: az operatív törzs a tűzijáték végéig ülésezik és amennyiben szükséges, azonnal tájékoztatja a közvéleményt.

A tűzijátékot azután halasztották el augusztus 20-án, hogy az OMSZ lehetséges esőre, zivatarra adott ki jelentést, végül azonban nem esett. A kormányzat ezután kirúgta az OMSZ vezetőit.

Jobbik: A közpénz elégetése helyett adja el a kormány a tüzijáték petárdáit!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a közpénzmilliárdok elégetését, legyen szó a Vodafone megvásárlásáról, vagy a felesleges és nehezen magyarázható tűzijátékról. Ebben a válságos időszakban nem saját mobilszolgáltatóra és környezetszennyező látványosságra kell az adófizetők pénzét szórnia a kormánynak, hanem a rezsiemelés kompenzációjára, az élelmiszerek ÁFA-csökkentésére és az oktatási intézmények kifűtésére - megelőzve a szénszünetet és az online oktatás elrendelését.