Mókás! A kormányszóvivő pityereg, mert a Washington Post nem hozta le a cikkét

Hogyaszongya Kovács Zoltán: az ideológia az értelem fölé kerekedik.

Egyrészt rémisztő, másrészt meglepő és mulatságos, hogy Kovács Zoltán tökéletes precizitással fogalmazta meg azt, amit nagyon sokan éppen róluk, a kormánypártokról és médiájukról gondolnak az emberek Magyarországon.

Le nem hozott válaszcikkével összefüggésben írt sirámaiban a kormányszóvivő megállapítja, hogy 

1.

"Mennyire nagy a sajtó felelőssége ezekben a hazugságokkal vészterhes időkben..."

Éppen tegnap írtunk arról, hogy Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében összesen 2,6 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezett több kormánypárti "sajtóorgánumot", mert hazudtak a Jobbik elnökéről. A párt egyébként eddig közel nyolcvan sajtópert nyert meg a kormánylapok ellen.

A Fidesz hazugsággyárai több millió forintot fizethetnek Vona Gábornak

„Az igazságot, a tényeket nagy ívben kerülő termékeknek most azért kell fizetniük, mert a Jobbik elnökéről azt hazudták, hogy a Szürke Farkasok nevű török terrorszervezet tiszteletbeli tagja. A Jobbik eddig közel nyolcvan sajtópert nyert a közpénzen eltartott, hazug kormánylapok ellen"- olvasható a párt közleményében.

2.

"Lehetetlen kiegyensúlyozott véleményt olvasni Magyarországról a lapban..."

Államtitkár úr, tudjuk! Mi ugyanezt éljük át itthon, a közpénzből fenntartott közmédiát figyelve.

3.

"Egymás meghallgatása minden demokrácia alapelve kéne legyen, és ha nem szólalhat meg minden fél, lehetetlen igazságos döntést hozni."

Még a Médiatanács éves statisztikája szerint is több mint hetven százalékban jelennek meg a kormánypártok politikusai a legnézettebb híradókban. 

4. 

"Olyan időket élünk, amikor az ideológia az értelem fölé kerekedik."

Pontosan: Magyarország 2017.

5. 

"Hasonló cenzúra működött a kommunista Magyarországon is, ahol a sajtó csak a pártelőírásoknak megfelelő véleményeket hozta, és akik kíváncsiak voltak az igazságra, a sorok között voltak kénytelenek olvasni." 

Elnézést, mostanra annyira kiégtem szellemileg, hogy ehhez már nem tudok mit hozzátenni.

Talán csak annyit, hogy az esetleges látszat ellenére sem érzek kárörömöt, amiért az érintettség okán válaszoló kormányszóvivő válaszát nem hozták le, de azt azért

megnézném, ahogyan Kovács Zoltán egy tükör előtt állva, és abba jó mélyen bele is nézve felmondja erkölcsi kioktatását.

Lehet, hogy valami ilyet látna: